Είπαν & Έγραψαν

Οι φιλοφρονήσεις για το έργο μου είναι πολλές. Ξεχωρίζω κάποιες από αυτές, που γράφτηκαν και ειπώθηκαν κατά καιρούς από διάφορους ανθρώπους , ανεξαρτήτου ηλικίας , επώνυμους ή “ανώνυμους”.

“Γνωρίζοντας το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, θεωρώ εντυπωσιακή την καλλιτεχνική σας επίδοση. Στον κάθε πίνακά σας είναι πολύ αξιόλογη η σύνθεση του σχεδίου και χρώματος και συνιστά αξιοπρόσεκτο «Μήνυμα Ζωής», για να χρησιμοποιήσω την ονομασία της έκθεσής σας. Αξιοπρόσεκτος είναι και ο χρωματικός συνδυασμός, που δίνει ιδιαίτερη εκφραστική δύναμη στην κάθε ζωγραφική σας σύνθεση”.

Ο ακαδημαϊκός κ. Γιάγκος Πεσματζόγλου.

“Ήτανε για μένα μια θεόσταλτη έκπληξη η δημιουργική δουλειά του εξαίρετου ζωγράφου. Προκαλεί θαυμασμό, συγκίνηση και χαρά συνάμα καθώς τα έργα του καλύπτουν μεγάλο μέρος ολόκληρης της ανθρώπινης ζωής, πραγματικότητας και ονείρου”.

Ο σκηνοθέτης κ. Αλέξης Σολωμός.

“Θερμά συγχαρητήρια στον εκλεκτό ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη που μέσα από την προσπάθεια του και το ολοκληρωμένο πια έργο του στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, ενώ συγχρόνως σφραγίζει με την τεχνοτροπία του την τέχνη της ζωγραφικής. Έργο αποδοτικό και εκφραστικό με συνθέσεις που αποπνέουν δύναμη.Η πόλη των Αθηνών φιλοξενεί με υπερηφάνεια την δουλειά του.”

O πρώην Δήμαρχος Αθηνών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

“Συγχαρητήρια για την έκθεση σας. Η κρίση προ των πυλών (Βαλκάνια) ήταν πολύ συγκινητική. Μας θύμισε τις εικόνες από τους πρόσφυγες, τους Σέρβους και τις δραματικές ώρες που περνούν. Εύχομαι οι βομβαρδισμοί να τελειώσουν γρήγορα. ΤΩΡΑ.”

Η διδα 'Aλκηστις Σ. Δελή, μαθήτρια 4ης Δημοτικού – Πάτρα

Σας καμαρώνω. Γενικά. Είστε σπουδαίος καλλιτέχνης.”

Η κ. Μπέτη Βαλάση , Ηθοποιός

“Σας ευχαριστώ κ. Ηλιάδη. Με συγκινήσατε και με κάνατε να νιώσω «Άνθρωπος».

Η κ.Ελένη Ανουσάκη, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Ηθοποιός

“Φίλε Τριανταφυλλε,

Σε θαύμαζα πάντα χωρίς να σε ξερω. Σημερα που είδα τη δουλειά σου, κατάλαβα ότι η δύναμη της ψυχής για δημιουργία, είναι μεγαλύτερη απ’ τη σωματική. Εύχομαι να συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό και να μας χαρίζεις πάντα τα υπέροχα έργα σου.”

Ο κ. Μάνθος Καβαλιώτης ,Γ.Γ. Παν/λληνιας Εταιρίας Λόγου & Τέχνης

“Μια απίστευτα υψηλού επιπέδου έκθεση ζωγραφικής που μοιράζει πολλά μηνύματα δύναμης και θέλησης. Θαυμάζω εκτός από την ωραιότατη τέχνη και το λαμπρό έργο του που πρέπει να βρει μιμητές. Η Πολιτεία εδώ πρέπει να δείξει τη συμπαράσταση. Μπράβο σας κύριε Ηλιάδη.”

Ο κ. Νικόλαος Κ. Παραδείσης, Ιστοριογράφος - Συγγραφέας

“Η αρμονία χρωμάτων και σχημάτων συνθέτουν μια ανυπέρβλητη αισθητική τελειότητα. Ας αφουγκρασθούμε κι’ εμείς μαζί με τον άριστο καλλιτέχνη το μήνυμα : Η ζωή είναι ωραία!”

O κ. Ν. Βασιλόπουλος, Ιατρός

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδεχτήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας έναν ζωγράφο, όχι μόνο με μοναδικό και εξαιρετικό ταλέντο αλλά και μεγαλείο ψυχής! Μηνύματα θάρρους, αγάπης, ζωής διαπνέουν τα έργα σου. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία!”

Η κ. Έλλη Ευαγγελίδου, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηνών

“Το έργο του εκπληκτικού ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη είναι χαρακτηριστικό «του Ρόλου της Θέλησης στο χώρο της Τέχνης»!! αφού είναι ζωγραφισμένα τα έργα του με το στόμα! Μπράβο στον ζωγράφο για την χαρακτηριστική απεικόνιση «Νεκρας φύσης» και εκφάνσεων της καθημερινής ζωής! Πράγματι, απολαύσαμε με τους μαθητές μου από το ΙΕΚ Γαλατσίου τμήμα «ειδικών ενδυματολογων – σχεδιαστών Μόδας»- όπου διδάσκω Ιστορία Ενδυμασίας- κάθε «πτυχή» του πολύπλευρου έργου του καλλιτέχνη!”

Ο κ. Χάρης Σεπεντζής, Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος - Καθηγητής

“Συγχαρητήρια για την φανταστική δουλειά σας, υγειά και δύναμη πάντα.” 

Ο κ. Ευάγγελος Δασκαλάκης, Ζωγράφος

“Εκπληκτική δουλειά, με αληθινά χρώματα , γοητεία και φως , χωρίς καμιά υπερβολή στην ζωντάνια και την απόδοση της φύσης. Τα «θαλασσινά» του γεμάτα από χρώμα Ελλάδας. Ευχαριστώ τον καλλιτέχνη που έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσω την δουλειά του και να «ζεστάνω» την ψυχή μου.”

Η κ. Μάρω Νικάκη, Solist εθνικής λυρικής σκηνής, Δ/ντρια Όπερας Δωματίου Αθηνών

“Θερμά Συγχαρητήρια γι’ αυτήν την αξιόλογη δουλειά σας “

Ο κ. Θανάσης Βαρινός, Βουλευτής Ν.Δ. Χίου

“Ειλικρινά και Θερμά συγχαρητήρια, Η εναλλαγή των χρωμάτων η επιλογή των θεμάτων και η εν γένει ζωντάνια των έργων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Εύχομαι με την ίδια δημιουργική έφεση για μια καλλίτερη συνέχεια.”

Ο κ. Πέτρος Παντελάρας, Δήμαρχος Χίου

“Αγαπητέ μας κύριε,

Με τα έργα σας μας δείξατε τη δύναμη της ψυχής σας και τη χαρά της δημιουργίας. Μας δείξατε πόσα έχουμε ακόμη να κάνουμε στη ζωή μας για να αποκτήσουμε κι εμείς την αναγνώριση από τους άλλους ανθρώπους.

Σας ευχαριστούμε.”

Με αγάπη τα παιδιά της Ε2 τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Χίου.

“Θαύμασα τον άνθρωπο, Ζήλεψα τον καλλιτέχνη..

Άντλησα δύναμη και κουράγιο από την δική του δύναμη και το δικό του κουράγιο. Στις λίγες στιγμές που ανταμώσαμε και μέσα από τα λίγα ζεστά λόγια που βγήκαν από το χαρισματικό- θεϊκό θα έλεγα- στόμα του αντιλήφθηκα γιατί τόσοι πολλοί – επώνυμοι και ανώνυμοι – μιλούν με θαυμασμό για τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη. Στον άνθρωπο και μεγάλο καλλιτέχνη , που τίμησε τη Χίο με την παρουσίαση του άφθαστου καλλιτεχνικού του έργου , ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια ειλικρινή ευχή: Να είναι καλά ώστε, για πολλά ακόμη χρόνια, να προσφέρει στην ανθρωπότητα τη δύναμη της ψυχής του και την ομορφιά της τέχνης του.”

Ο κ. Αριστείδης Ζαννίκος, πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Χίου

“Αγαπητέ Τριαντάφυλλε,

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή σου. Σ’ ένα άξιο άνθρωπο η πιο σημαντική ευχή είναι να συνεχιστεί το δημιουργικό του έργο, να γίνει παράδειγμα για τους συνάνθρωπους του.”

O κ. Δ. Τερζίδης, Δήμαρχος Κιλκίς

“Στην ελπίδα , την ηρεμία, την αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής που μας μεταδίδουν οι πίνακες του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη.

Με μοναδική συγκίνηση και πολλά ευχαριστώ.”

Ο κ. Σπύρος Βούγιας, Καθηγητής Πανεπιστήμιου - Δημοτικός Σύμβουλος Θες/νικης.

“Τα έργα σου αντέχουν και στην σκληρότερη κριτική. Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την φυσική σου μειονεξία την μετέτρεψες σε πλεονέκτημα. Σε θαυμάζω και είμαι περήφανος που είσαι δημότης του Δήμου που έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος.”

Ο κ. Τσολακίδης Βασίλειος, Δήμαρχος Βιστωνίδας Ξάνθης

“Όταν η δύναμη της ψυχής ξεπεράσει την σωματική αναπηρία, τότε το ταλέντο του καλλιτέχνη γίνεται φλόγα και η ζωγραφική εκφράζεται με το στόμα!!”

O κ. Γιώργος Βασιλάκης, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής

“! ! ! ! ! ! ! ! .. Τι να πω.. Τι να γράψω..” 

Ανώνυμος

“Θερμά συγχαρητήρια στον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη για την τέχνη του.”

Ο κ.Ε. Βενιζέλος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού.

“Κάποιοι άνθρωποι επαληθεύουν συγκλονιστικά στη ζωή τους το «η δύναμις μου εν ασθένεια τελειούται». Μας μεταδίδουν θέληση για ζωή και για δημιουργία προπαντός που δεν τα βρίσκουμε σε πολλούς λόγους και κηρύγματα. Σήμερα, έμαθα πως ένας από αυτούς είστε και εσείς και γι’ αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ”

Ο κ. Εμμ. Γιαννόπουλος

“Φανταστικό. Θαύμα αυτό που είδα. Η λέξη συγχαρητήρια δεν φθάνει για να εκφράσω το θαυμασμό μου.”

Ο κ. Δημήτρης Μπέης , πρώην Δήμαρχος Αθηνών

“Βλέποντας την έκθεση σας μου ήρθε στο μυαλό η φράση του ποιητή : «Τι εύκρατη που γίνεται η σκέψη , όταν τα μπλε σου βγαίνουν περίπατο». Αυτή συμπυκνώνει την ομορφιά που ένιωσα στην ανάγνωση των έργων σου. Πολλά συγχαρητήρια!”

Ο κ. Βασίλης Χατζηβασιλείου, Φιλόλογος

“«Αν θέλω μπορώ , και αν μπορώ προχωρώ..» μου είπε κάποτε η φίλη μου….. Τα χρώματα των έργων σας, καθρεφτίστηκαν στα βάθη της καρδιάς μου και θα μείνουν για πάντα… Συνεχίστε δυναμικά! “ 

Η δίδα Ελένη Π., Μαθήτρια Β’ τάξης Γυμνάσιου Θέρμης Θεσσαλονίκης

“Απόψε από τους ανάπηρους ζωγράφους, πήρα δύναμη ζωής και κουράγιο ψυχής. Τους ευχαριστώ για τα δώρα που μου κάνανε.

Με αγάπη,

Αρτιμελής και ψυχικά ανάπηρος.”

O κ.Θεόδωρος Μ. Ζαμπογιαννης, Γιατρός – Λογοτέχνης

“Της τέχνης τα όρια μόνο η ψυχή τα ξεπερνάει. Εύγε!

Με αγάπη,”

Ο κ. Μίμης Πλέσσας, Μουσικοσυνθέτης

“Απόψε ένιωσα πόσο «λίγος» είμαι…”

Ο κ. Μπουντούρης Ηλίας, Ζωγράφος

“Θερμά συγχαρητήρια. Τα έργα σας είναι εκπληκτικά. Μου πρόσφεραν μια ψυχική ευφορία, αυτό το κυριακάτικο πρωινό. Μου ήρθαν στο νου τα λόγια του Λυσία , στο ανυπέρβλητο έργο του « Υπέρ Αδυνάτου» ότι τα ελαττώματα του σώματος πρέπει να θεραπεύει κανείς με τις αρετές της ψυχής.

Φιλικότατα, “

O κ. Γιάννης Σακκής, Λυκειάρχης – Φιλόλογος

“Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που παρουσιάσατε στην έκθεση στο Κορωπί. Με τα τέσσερα έργα σας δίνετε ένα ξεχωριστό μήνυμα που έρχεται να προστεθεί στην υπόλοιπη δουλειά σας. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε και να διευρύνετε το πολυσήμαντο έργο σας. Συγχαρητήρια και πάλι.”

Ο κ. Λεωνίδας Κουρής, Νομάρχης Ανατολικής Αττικής

“Απέραντη δημιουργικότητα που ξεπερνάει κάθε όριο λογικής! Εκεί που ο απλός νους δεν μπορεί να συλλάβει μια τέτοια θεϊκή προσπάθεια. Εμείς οι απλοί άνθρωποι στεκόμαστε τόσο ταπεινοί μπροστά σου!!! Ούτε μπράβο , ούτε συγχαρητήρια είναι αρκετά για να σου προσφέρουμε σαν δείγμα ευχαριστίας. Ένα βλέμμα, μια ζεστή αγκαλιά, την καρδιά μας, την ψυχή, τι απ’ όλα να σου χαρίσουμε για την ύπαρξη σου, γιατί μας ζεσταίνεις την καρδιά με τα έργα σου ,τα τόσο ακαταμάχητα υπέροχα!!!”

Η κ. Τάνια Θεοδωράκη

“Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που εγκαινιάζω μια πολύ ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής. Μια έκθεση που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη της ψυχής των ανθρώπων με εξαιρετικές ικανότητες. Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τις ιδέες και τις άξιες της τέχνης και του πολιτισμού. Μια έκθεση ζωγραφικής που πέρα από την καλλιτεχνική της αξία έχει και μια συμβολική έννοια : Δείχνει πως η τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία είναι η πιο δυνατή μορφή έκφρασης συναισθημάτων που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια. Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς.”

Ο κ. Χρήστος Δ. Αγραπίδης, Δήμαρχος Πειραιά

“Υποκλίνομαι με σεβασμό στα έργα σας. ΜΠΡΑΒΟ.”

Ο κ. Ν. Αλειφερόπουλος, Κριτής Έργων Ε.Γ.Β.Τ.Π.

“Μια υπέροχη έκφραση τέλειας καλλιτεχνικής ποιότητας. Η αγάπη για την τέχνη χωρίς περιορισμούς είναι ολοφάνερη. Θερμά συγχαρητήρια.

Με εκτίμηση”

Ο Δρ. Στέφανος Γιαλαμάς, Γενικός Διευθυντής American Community School of Athens

“Φίλε Τριαντάφυλλε,

Τον πολιτισμό που παράγεις μέσα από τα έργα σου , τιμάς την Ξάνθη και την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια και να έχεις κέφι για πολλά έργα.”

Ο αείμνηστος πρώην Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Φίλιππος Αμοιρίδης